BENOR - TRA50: Gekeurd wegenisbeton

Beschrijving

In onze betoncentrale's in Geel en Massenhoven kunnen we gecertificeerd wegenisbeton produceren.  Wij beschikken over certificaten voor lijnvormige elementen (50 Mpa), fietspadenbeton (50 Mpa) en wegenbeton ((B6-B10) 60 Mpa en (B1-B5) 70 Mpa).

 

 

Extra productinformatie

Wegenis S1 (B6-B10) - Manueel 60 Mpa
Wegenis S1 (B6-B10) - Machinaal 60 Mpa
Wegenis S3 (B1-B5) - Manueel 70 Mpa
Wegenis S1 (B1-B5) - Machinaal 70 Mpa
Lijnvormige elementen 50 Mpa
Fietspadbeton (S3) - Rood Manueel 50 Mpa
Fietspadbeton (S3) - Grijs Manueel 50 Mpa
Fietspadbeton (S1) - Rood Machinaal 50 Mpa
Fietspadbeton (S1) - Grijs Machinaal 50 Mpa

Voordelen

De voordelen die toegewezen kunnen worden aan het gecertificeerd wegenisbeton zijn de volgende :

  • Duurzaamheid : Het gecertificeerd wegenisbeton werd ontworpen om bestand te zijn tegen zware belastingen, slijtage en weersinvloeden, waardoor het een duurzame keuze is voor wegenisconstructies.
  • Kwaliteitscontrole: Het gebruik van gekeurd beton impliceert dat het beton voldoet aan specifieke kwaliteitsnormen en normen. Dit kan de betrouwbaarheid en prestaties van de wegenis verbeteren.
  • Langere levensduur: Door de juiste samenstelling en kwaliteitscontrole kan gekeurd beton een langere levensduur hebben in vergelijking met andere materialen, waardoor de onderhoudskosten op lange termijn mogelijk verminderen.
  • Weerstand tegen vorst-dooicycli: Beton dat geschikt is voor wegenis moet vaak bestand zijn tegen vorst-dooicycli, wat vooral belangrijk is in koude klimaten. Dit draagt bij aan de stabiliteit en duurzaamheid van de wegenis.
  • Milieuvriendelijk: Beton is over het algemeen een duurzaam materiaal en is recycleerbaar . Het gebruik van duurzaam geproduceerd beton kan helpen bij het verminderen van de milieu-impact van wegenisconstructies.

Toepassingen

Het wegenisbeton heeft verschillende toepassingen en kan in verschillende soorten worden aangeleverd. Het wegenisbeton kan worden toegepast op hoofdwegen en snelwegen, straten, fietspaden , industriƫle en commerciƫle terreinen en specifieke constructies (bruggen, viaducten en tunnels). Door de certificering is het wegenisbeton geschikt voor gebruik volgens de toepassingen voorgeschreven volgens het standaardbestek 250.

Wegenisbeton kan zowel geleverd als afgehaald worden. Wij produceren volgende soorten (machinale en handmatige plaatsing) : 

  • Wegenisbeton
  • Beton voor lijnvormige elementen
  • Greppelbeton
  •  Beton voor glijbekisting

Dit kan met eventuele toevoeging van kleurstoffen.

 

Downloads