Wij recycleren jouw bouw- en sloopafval

Alle vormen van bouw- en sloopafval afkomstig van werven en onze containerdienst worden verwerkt tot secundaire grondstoffen. Deze kunnen op hun beurt weer worden ingezet als funderingsmateriaal of gaan naar de betoncentrale waar ze worden ingezet  voor kwalitatief en ecologisch beton. Voor elk afvalprobleem bestaat een duurzame oplossing!

Breek- en zeefinstallatie doet het werk!

Adams Polendam is ondertussen een vaste waarde geworden in de recyclagewereld. Als modern recyclagebedrijf kunnen we heel wat soorten afval vakkundig sorteren en valoriseren. Dankzij ons modern wagen- en machinepark met vakbekwaam personeel kunnen wij onze afvalstromen omzetten in kwalitatieve, secundaire grondstoffen. 

Scheiden, zeven, sorteren en verwerken van afvalstromen: onze breek- en zeefinstallaties kunnen het allemaal! Deze bevinden zich in een gesloten hal om op die manier lawaai- en stofoverlast tot een minimum te beperken.

Deskundig

Efficiënt

Milieuvriendelijk

Modern machinepark

Onze breek- en zeefinstallaties

  • Capaciteit tot 350 ton/uur 
  • Percussiebreker met voor- en nazeven, magneetband, 2 windzifters 
  • Ruim systeem van transportbanden om granulaten automatisch op stock te brengen 
  • Produceren granulaten met korrelgrootte 0/8, 0/10, 0/20, 0/40, 4/14, 8/40, 10/32, 10/40 of 20/40 mm

Beton, metselwerk en asfaltpuin krijgen op deze manier een tweede leven! Bij Adams Aannemingen vind je een mobiele breek- en zeefinstallatie die ter plaatse op de werf puin kan breken tot verschillende fracties , dit volgens de wettelijke normen en reglementeringen.

Strenge normen van de Vlaamse wetgeving

De afval- en recyclagesector is een streng gereguleerde sector. Om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen zijn al onze producten Copro of Quarea gecertificeerd. Wij zijn tevens aangesloten bij Tracimat zodat u steeds met Laag Milieu Risico - puin terecht kan op één van onze sites.

Tracimat: Dit is een traceerbaarheidssysteem waarbij nagegaan wordt wat er met de afvalstoffen gebeurt die vrijkomen tijdens sloop- en afbraakwerken. Wij zijn als breker en afbraakwerker aangesloten om te werken onder dit systeem. 

Copro:  Onpartijdige certificatieinstelling die instaat voor de externe controle  en certificatie van onze gerecycleerde granulaten (TRA10 - TRA11), gestabiliseerde mengsels (TRA21) en ons wegenbeton (TRA50). In Beerse zijn onze producten "Copro" gecertificeerd.

Certipro: Onpartijdige certificatieinstelling die instaat voor de externe controle en certificatie van onze  gerecycleerde granulaten (LB001) en gestabiliseerde mengsels (LB002). In Massenhoven en Geel zijn onze producten "Quarea" gecertificeerd.