Tonnage beperkingen vrachtverkeer Zandhoven

Recent hebben we een schrijven mogen ontvangen van de gemeente Zandhoven dat er vanaf 1 januari 2024 een tonnage beperking zal worden ingevoerd tussen de N14, Hallebaan, E34 en het Albertkanaal. Door de ligging van Zandhoven tussen de E313 en E34 wordt deze gemeente jarenlang geconfronteerd met doorgaand vrachtverkeer op de verschillende toegangswegen naar de op- en afritten. 

De N14 is als gewestweg wel uitgerust om vrachtverkeer te ontvangen , maar verschillende kleinere en smallere straten in de dorpskernen zijn niet geschikt voor doorgaand vrachtverkeer. Dit kwam de leefbaarheid en verkeersveiligheid van de woonwijken niet ten goede. Om die reden was er de vraag van de inwoners om hier vanuit de gemeente iets aan te doen. Daarom heeft de gemeenteraad van 19 oktober 2023 besloten om doorgaand vrachtverkeer in de kernen van Zandhoven en Massenhoven te weren. 

Dit betekent dat bedrijven en winkel in deze zone nog gebruik kunnen maken van vrachtwagens voor laden en lossen, maar dat deze enkel de zone binnen kunnen vanaf de N14 en de Hallebaan. Hierdoor wordt doorgaand verkeer in deze zone verboden.

Hierdoor wordt op de Oelegembaan richting de E34 een totaalverbod van kracht voor vrachtvervoer boven de 3,50 ton. 

Daardoor is het niet meer mogelijk om met de vrachtwagens de afrit Oelegem van de afrit E34 te nemen om Zandhoven en Massenhoven te bereiken. Vrachtwagens dienen E34, afrit Zoersel te nemen en zo via de N14 richting Zandhoven te rijden. Via de E313, afrit Massenhoven kan u ook via de N14 richting Zandhoven rijden. Adams Polendam , vestiging Massenhoven blijft dus nog steeds bereikbaar va de N14, dit via afrit Massenhoven (E313) en afrit Zoersel (E34).

Gelieve hier rekening mee te houden vanaf 1 januari 2024.