Adams Polendam Kiest Voor LZP: Naadloze Overgang naar Digitaal Rijden

In de wereld van afvalvervoer en milieubeheer evolueren de regelgeving en technologie voortdurend. Vanaf 1 januari 2023 heeft de Vlaamse overheid de digitalisering van identificatieformulieren verplicht gesteld voor bedrijven die ongevaarlijke én gevaarlijke afvalstoffen vervoeren. Deze nieuwe eis is ontworpen om processen te stroomlijnen, de nauwkeurigheid te vergroten en de administratieve lasten te verminderen.

Adams Polendam, een vooraanstaand bedrijf in de sector, heeft na zorgvuldig onderzoek van verschillende systemen besloten om met LZP in zee te gaan. LZP staat al jaren bekend om hun expertise op het gebied van digitale identificatieformulieren, en Adams Polendam is ervan overtuigd dat deze samenwerking een naadloze overgang naar het tijdperk van digitaal rijden zal faciliteren.

Tijdens de overgangsperiode tot 1 januari 2024 hebben bedrijven de kans gekregen om zich voor te bereiden op de nieuwe digitale vereisten. Adams Polendam heeft deze periode aangegrepen om grondig te studeren welk systeem het beste aansluit bij hun behoeften en operationele processen.

"Met LZP hebben we een partner gevonden die niet alleen bekend is met het digitale identificatieformulier, maar ook bewezen heeft deze technologie succesvol te integreren in bedrijfsprocessen," zegt  Guy Geerts, directeur bij Adams Polendam. "Deze beslissing stelt ons in staat om niet alleen te voldoen aan de nieuwe regelgeving, maar ook om efficiënter te werken en onze milieu verantwoordelijkheid verder te versterken."

Om de overgang naar digitaal rijden soepel te laten verlopen, moeten erkende afvalstoffenvervoerders die voor Adams Polendam gaan rijden de app van LZP downloaden. Via de app kunnen zij eenvoudig toegang aanvragen tot de digitale identificatieformulieren, die vervolgens aan hen worden toegewezen.

Voor andere IHM (inzamelaars, handelaars en makelaars) die bij Adams hun afval komen storten of afhalen, is het belangrijk om de vestigingsnummers van Geel (2.241.281.901), Beerse (2.069.499.552) en Massenhoven (2.235.324.913) te gebruiken op hun formulieren. Dit zorgt voor een vlotte verwerking van de gegevens en een correcte identificatie van de afvalstromen.

Indien er vragen zijn over het digitale identificatieproces of andere gerelateerde zaken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Adams Polendam staat klaar om u te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de overgang naar digitaal rijden probleemloos verloopt.